divendres, 15 de maig del 2009

Hub a Zàmbia

Ja queden menys de 50 dies i el grup de Zàmbia continua creixent amb dos nous membres: Mel Healy i Ross Foley.

Mel Healy és un enginyer que ja està jubilat i que gràcies els seus contactes ens portarà a l'escola de Ndola on estudien uns 300 alumnes i on els hi prepararem una sala amb 15 ordinadors interconnectats entre ells i amb accés a Internet. També els explicarem conceptes informàtics per així intentar millorar el seu sistema educatiu.

Ross Foley és un enginyer electrònic que deixa el grup que anava a Lesotho per ajudar al grup de Zàmbia. Precisament el nostre grup serà l'encàrregat de posar en funcionament el primer "Hub" de Camara a Zàmbia, d'aquesta manera, es crearan nous llocs de treball a l'Àfrica i es podrà donar suport tècnic informàtic durant tot l'any a totes les escoles que s'estan equipant. Dos grans fitxatges, dos grans notícies!!

Avui després de la tercera trobada de tècnics de xarxes hem estat pràcticant com crear els cables de xarxa que hauran d'interconnectar els ordinadors de les escoles, i discutint el temari i els tipus de xarxa que haurem de crear ja que estem limitats a treballar amb els dispositius que tenim.

El passat dijous varem tenir una petita trobada amb alguns dels professors i estudiants que també formaran part de l'equip de Zàmbia i les impressions han sigut magnifiques.

Aqui us deixo un link on podeu veure un bon recull de fotos de Camara i els projectes realitzats l'any passat l'Africa.

http://www.flickr.com/photos/camara/show/with/2798928883/

Aquestes imatges valen mes que mil paraules.