dijous, 11 de juny del 2009

Network Implementation. Graceland School. Ndola.

En Mel Healy és la persona de contacte per desplaçar-nos a l’escola de Gracesland a Ndola on donarem cursos formatius i on preparem una xarxa de 15 ordinadors interconnectats entre ells amb un servidor, una impressora i accés a Internet a través d’una connexió ISP. Tot i no viatjar amb el nostre grup, en Mel coincidirà amb nosaltres durant uns dies en aquesta escola i és una de les persones que mes hores hi dedica i no vol deixar cap detall pel final.

La situació actual és la següent.

* Ordinadors: Ja tenim els 15 PCs providents de Camara a l’escola i tots estan funcionant correctament.
* Switch: Un switch 3300XM 24 ports 3C16985B 3 Com ha estat testejat al laboratori de Camara i serà transportat per en Mel.
* Servidor: Desprès de revisar els ordinadors disponibles a l’escola en aquesta escola l’ordinador mes ben preparat per fer de servidor és un Dell Dimension 4600 amb 256 Mb de Ram i un disc dur de 17Gb. Tenim previst incrementar “in-situ” la memòria Ram fins a 1-2 Gb i instal·lar un segon disc dur de 160 Gb perquè aquest ordinador pugui treballar com a servidor.
* Impressora: La impressora OKI (OkiPage 14EX) ha estat proporcionada per Camara, i disposa de port paral·lel i port USB. No té targeta de xarxa i tampoc tòner, el qual es portarà des de Dublín. S’està pensant connectar-la per port paral·lel i els drivers de Linux ja s’estan descarregant per poder-la instal·lar sense problemes.
* Cablejat: Des de l’escola ens han confirmat que el podem trobar cable Cat.5e UTP i connectors de RJ-45 a Ndola a preus mes econòmics que a Irlanda. Els dispositius necessaris per preparar el cable (tool kit) es portaran des de Dublín.
* Software: S’actualitzaran tots els ordinadors amb la última versió Ubuntu 9.04 disponible des de l’abril de 2009. També s’utilitzarà el software Apache perquè el servidor pugui treballar amb aplicacions web i amb Moodle.